Новини
Офіційно

Громади Хмельниччини отримають понад 47 мільйонів субвенції на облаштування укриттів у школах

Сьогодні, 5 травня, останній день прийому документів для отримання фінансування з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Скільки отримає Хмельниччина та хто може претендувати на фінансування розповів консультант із бюджетних питань Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Гриневич.

28 квітня Кабінет Міністрів України затвердив Постанову №419 «Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти», відповідно до якого до 5 травня 2023 року триває прийом документів від органів місцевого самоврядування.

Фахівець із питань бюджету Хмельницького РВ АМУ повідомив, що згідно з розподілом загального обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам України на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти у 2023 році виділено кошти в сумі 1,5 млрд. грн. Хмельницька область отримає 47 790 000 гривень.

«Відповідно до затвердженого Порядку, субвенція спрямовується виключно на реалізацію проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти за дотримання ряду умов», – уточнив експерт.

Зокрема:

  • загальна чисельність учнів опорних закладів освіти (без урахування їх чисельності у філіях) становить не менше 200 осіб, а інших закладів загальної середньої освіти — не менше 350 осіб;
  • необхідне попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням у частині співфінансування;
  • заклад освіти, в якому планується будівництво, реконструкція, реставрація або капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту, не має захисних споруд цивільного захисту чи найпростіших укриттів або має такі споруди, які потребують капітального ремонту;
  • завершення реалізації проекту до кінця поточного року.

Постановою передбачено і виключний перелік документів, необхідних на подання заявки для отримання субвенції, та форма заяви.

За інформацією Асоціації міст України

Читайте також: На будівництво укриттів у Хмельницькій громаді з бюджету виділили 100 мільйонів

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook