Новини
Кримінал

За хибний діагноз, що призвів до смерті дітей, на Хмельниччині судитимуть лікарку “швидкої”

Нагадаємо, трагічна подія, що сколихнула Хмельницький, сталася майже три роки тому. Від отруєння чадним газом загинули двоє неповнолітніх дітей – 4 та 9 років. В їх смерті звинувачують лікарку швидкої, яка непрофесійно виконала свої обов’язки та невірно встановила діагноз. Через зволікання із лікуванням дітей врятувати не вдалося.

Історія, що сталася наприкінці жовтня 2020 року, набула у місті чималого резонансу. Через це в АТ “Хмельницькгаз” оперативно скликали пресконференцію, під час якої керівництво товариства відкинуло звинувачення на свою адресу щодо того, що витік чадного газу стався через несправне обладнання. Натомість заявили, що “у квартирі була відсутня вентиляція та димовивід, датчик тяги був встановлений в неналежному місці, а витяжка змонтована з порушенням вимог”.

Зрештою, винною у смерті дітей назвали лікарку станції екстреної медичної допомоги. Як йдеться у повідомленні Хмельницької обласної прокуратури, приїхавши на виклик матері загиблих дітей, яка підозрювала у дітей харчове отруєння, лікарка “швидкої” непрофесійно виконала свої обов’язки та не провела усіх необхідних обстежень, аби встановити справжню причину занедужання хлопчиків. Відтак, діагноз було встановлено неправильно, своєчасне відповідне лікування дітям надане не було.

Друга бригада “швидкої”, викликана пізніше, констатувала смерть молодшого хлопчика. Старший помер за два дні у реанімації.

За неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, лікарці може загрожувати обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років. Також їй можуть заборонити обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років.

За матеріалами Хмельницької обласної прокуратури

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook