Новини
Події

Концепцію повоєнної безбар’єрної України презентували у Хмельницькому

Безбар’єрною – такою повинна бути післявоєнна Україна. Саме про політику безбар’єрності та її реалізацію в Хмельницькій області йшлося під час регіональної конференції «Безбар’єрна Україна», яка відбулася сьогодні, 6 травня, та зібрала близько сотні учасників.

Під час конференції учасникам презентували «Довідник безбар’єрності», створений за ініціативи Першої леді Олени Зеленської, та практичний посібник «Альбом безбар’єрних рішень».

Якщо ви тут, значить не байдужі до оточуючих, не байдужі до того, що відбувається у нашій країні. І разом нам вдасться позбутись бар’єрів. Тим більше враховуючи наслідки війни, коли наші воїни, медики, волонтери, цивільні нажаль, повертаються з травмами, які потребують безбар’єрності у всьому. Багато з них віддали за нас своє життя, багато – здоров’я, залишившись з понівеченим тілом, травмами, ампутаціями, а найбільше – з великим розчаруванням. Адже повертаючись додому, вони бачать міста і села, не пристосовані для того, аби прийняти їх назад, до соціуму, оскільки умов для цього немає. Ми маємо зробити все для того, щоб кожен воїн відчув, що ми їх чекаємо, поважаємо і робимо все, щоб після поранень вони не були за бортом життя, – зауважила нардепка, менторка руху “Зе!Жінки” Олена Копанчук.

Принцип безбар’єрності – один із головних у відбудові України. Це офіційно задекларовано Міністерством відновлення, розвитку громад та інфраструктури України. Задля цього рух «Зе!Жінки» і проводить регіональні конференції.

Важливо, щоб ініціативи Першої леді Олени Зеленської і прийняті Верховною Радою України закони були реалізовані на місцях, а заклади будь-якої форми власності були налаштовані на умови безбар’єрності, – зазначив нардеп Сергій Мандзій.

Завдяки “Довіднику безбар’єрності”, розробленому за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської, вже є чітке розуміння, що і як слід робити. А отже кожна громада вже може планувати та враховувати такі рішення у майбутніх проєктах. Держава вже розпочала цю роботу і не планує зупинятися, тож громадам слід також активно підключатися до створення безбар’єрного простору для своїх жителів.

Безбар’єрне та відкрите суспільство –  це те, де кожен відчуває, що до нього ставляться з повагою, незалежно від будь-яких ознак і статусів, і знає, що у нього є рівний доступ до можливостей та перспективи розвитку.

У заході взяли участь голова Хмельницької обласної організації партії “Слуга Народу”, нардеп Сергій Мандзій, нардепи від “Слуги Народу” Олена Копанчук, Юрій Заславський та Микола Стефанчук, перший заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, лідерки руху «Зе!Жінки» на Хмельниччині Оксана Натальська та Ольга Філіппова, представники громад та профільних закладів і установ.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook