Новини
Суспільство

Сім`ям прикордонників присвятили фотовиставку у Хмельницькому (ФОТО)

Фотовиставку «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна» відкрили у Хмельницькій обласній філармонії. Експозицію приурочили до Днів матері та батька, які незабаром відзначатимуться в Україні.

Захід, ідея якого належить Державній прикордонній службі України, має на меті привернення уваги суспільства до сміливості та хоробрості прикордонників та прикордонниць у відсічі збройної агресії росії проти України, а також руйнації гендерних стереотипів щодо ролей жінки та чоловіка у вихованні дітей та захисті Батьківщини, розповідають прикордонники.

В органному залі філармонії розмістили 20 стендів зі світлинами. На них – прикордонники та прикордонниці, які пліч-о-пліч боронять Україну, дві найважливіші сторони їх життя – сім’я та професія. А також історії про те, як для їхніх родин розпочалась війна на Сході України у 2014 році й повномасштабне вторгнення у 2022-му.

Цей проєкт про надію, віру, вірність і безмежну любов. Усі герої та героїні, які брали участь у цьому фотопроєкті, стояли і стоять на захисті нашої незламної України. Всіх їх чекали та чекають вдома їхні рідні, близькі, дружини, чоловіки, а головне – діти, – розповіла помічниця Голови Державної прикордонної служби України з гендерних питань полковник Олеся Клименко.

Під час заходу виступили прикордонники, які першими зустріли ворога у 2014-му та в лютому 2022-го. Захисники та захисниці розповіли про власний досвід поєднання професійних та сімейних обов’язків, у томі числі й під час війни.

Світлини презентуватимуть по 18 травня в Хмельницькій обласній філармонії, з 19 по 26-те травня – на площі біля кінотеатру ім. Шевченка.

Також фотовиставку проведуть у Чернівцях, Черкасах, Одесі та Києві.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook