Новини
Інфраструктура

Потяги Укрзалізниці продовжують курсувати в об’їзд Хмельниччини

Питання, яке турбує зараз не лише мешканців Хмельниччини, а й пасажирів, які придбали заздалегідь квитки на потяги, що курсують через територію області: чи відновиться звичне залізничне сполучення з понеділка, 15 травня. Наразі це питання все ще “підвішене”, адже, хоч пошкоджені внаслідок обстрілів колії поремонтували, та дозвіл на повернення до звичного графіку руху все ще не отримано. Тому в Укрзалізниці надали черговий алгоритм пересування країною з урахуванням поточних реалій.

Про завершення ремонту пошкоджених ділянок залізниці на території Хмельницької області в Укрзалізниці повідомили сьогодні, 14 травня, вранці. Зазначалося, що залізничники готові відновити рух у звичному режимі, проте не можуть це зробити без відповідного дозволу.

Станом на 21.00 неділі, 14 травня, в Укрзалізниці повідомили, що рейси, які курсували через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль все ще рухаються в об’їзд через роботи з ліквідації наслідків суботніх обстрілів у регіоні.

Поновлення сполучення через зазначені вище міста наразі залежить не від залізничників, а від військової адміністрації Хмельницької області, оскільки в цьому випадку йдеться про питання безпеки.

Пасажирів, які взяли квитки до Вінниці, Хмельницького та Тернополя до місця призначення, як і раніше, довозять приміські поїзди-шатли. Курсують вони приблизно раз на дві години, проте можуть затримуватися з відправленням, аби пасажири мали більше можливостей для пересадки на потрібний рейс.

Також у Хмельницькій громаді курсують шатли-автобуси, які довозять пасажирів від станції “Хмельницький” до станції “Чорний Острів”. Перевезення – безплатне, діятиме до відновлення повноцінного руху дільницею, повідомили в Укрзалізниці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook