Новини
Екологія

У лісі на Шепетівщині лісівники знайшли дитинча козулі (ФОТО)

В одному з лісових масивів на Шепетівщині під час обходу лісівники виявили нещодавно народжене козеня. Фото малечі поширили на сторінках Подільського лісового офісу.

Як розповідають лісівники, дитинчата у козуль з’являються в період з травня по червень.

Козенята народжуються покритими вовною та зрячими, проте повністю безпорадними. Забарвлення їх, на відміну від дорослих, яскраво-руде з білими цятками, що дозволяє добре ховатися в траві.

З перших хвилин після народження і зазвичай до серпня-жовтня дитинчата козуль харчуються материнським молоком, разом з яким починаючи вже з 10-го дня життя вживають рослинні корми. Увесь цей час маля перебуває під опікою матері.

Для козуль характерною рисою є те, що матері не залишають своїх дітей без нагляду на тривалий час. Вони повертаються, щоб нагодувати та піклуватися про них. Тому, якщо ви зустрінете дитинча козулі в лісі, не спробуйте його підіймати або чіпати. Їхня матір так само поруч, але боїться вийти,попередили у лісовому офісі.

Найкраще, що можуть зробити люди для дитинчати козулі, – дати йому спокій, а мати знайде його сама.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook