Новини
Суспільство

У Хмельницькому розквітли рожеві каштани Бріотті (ФОТО)

На зміну яскравим магноліям і сакурам настав час цвітіння каштанів, яких в обласному центрі чимало. У місті розквітли нещодавно висаджені італійські дерева Бріотті, що милують око характерним для них рожевим цвітом. Їх було висаджено на місці старих каштанів, які зрізали через ураження стовбуровою гниллю.

Світлинами з квітучими деревами поділився в соціальних мережах директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Посадовець зазначив, що мав хвилювання, чи, дійсно, висаджені цьогоріч каштани виявляться рожевими, а не вже звичними для нас білими. Адже так колись на Хрещатику в Києві висадили розрекламовані рожеві каштани Бріотті, куплені по 5 400 гривень за штуку, а в результаті отримали звичайні кінські каштани з білим цвітом, які мають схильність до ураження каштановою міллю і швидко почали всихати. Та, на щастя, з початком цвітіння хмельницьких дерев усі сумніви розвіялись.

Отож, вони таки рожеві). Зацвіли висаджені цього року каштани Бріотті, якщо чесно, то маленькі сумніви, “а чи не продали нам підробку?”, таки були, всі ми пам’ятаємо гіркий досвід Києва). Цвіт дуже гарний, думаю, буде класно, якщо їх у Хмельницькому буде кілька сотень. А ви як гадаєте?написав Василь Новачок.

Каштан “Briotii” – дерево з округлою, широко овальною розлогою кроною, яка в старшому віці надає дереву більш величної форми, та завжди сховає у своїй прохолодній тіні. Неперевершеною родзинкою даного дерева є великі, яскраво-рожеві, свічкоподібні суцвіття, які з’являються навесні. Рослина має великі, блискучі, пальчасті, темно-зелені листки, які в осінній період набувають золотисто-жовтого забарвлення.

Додамо трохи й своїх фото рожевих каштанів на вулицях Хмельницького:

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook