Новини
Суспільство

У Хмельницькому продають «золоту» черешню: з чим пов’язана висока ціна

600 гривень за кілограм черешні – це мінімальний цінник на сезонну ягоду на центральному продовольчому ринку обласного центру. Імпортні ягоди б’ють всі рекорди. Продавці пояснюють, чим зумовлена така висока вартість.

Як тільки ягода з’явилась на прилавках, одразу викликала обурення містян. Продавці розповідають: справа в затяжній і холодній весні.

Іще немає нашої української черешні. Ягоди везуться з-за кордону: з Іспанії, Греції. По-перше, вони і там дороги, по-друге – дороге розмитнення. До нас доходить черешня, вважайте, через треті руки. Тому така ціна насьогодні, – каже працівниця ринку.

Покупці зізнаються: поки надають перевагу полуниці, яку зараз можна знайти за 60 гривень. Це вдесятеро дешевше, ніж черешня. Тому поки чекатимуть на появу українських ягід.

Період запилення більшості кісточкових фруктів супроводжувався дощами та вітром, тому на вітчизняну черешню варту ще зачекати. Ціну на неї обіцяють приємну.

Через півтори-дві неділі буде перша – закарпатська травнева черешня. Вона буде спочатку дрібнувата, а потім крупніша. А згодом почнеться чернівецька ягода, – зазначає продавчиня.

До речі, на прилавках ринку вже є кавуни. Їхня ціна – близько 80 грн за кілограм, дині – понад 90 грн, лохина – 550 грн. Найдешевшими ласощами сезону залишається полуниця.

Детальніше дивіться в сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook