Новини
Кримінал

Керівника “Хмельницькгазу” заарештували за підозрою у розкраданні палива із газотранспортної системи

Бюро економічної безпеки України та співробітники СБУ розслідують справу щодо розкрадання палива із газотранспортної системи України (ГТС). Серед керівників облгазів “Регіональної Газової Компанії” (РГК), яких взяли під варту, і керівник “Хмельницькгазу”. Йому призначили найвищу заставу, у порівнянні з колегами.

Як йдеться у повідомленні БЕБ, масштабна схема привласнення державного газу, що діяла протягом шести років (з 2016 по 2022), за попередніми оцінками обійшлася державі у понад 18 мільярдів гривень збитків.

Докази причетності до злочинної діяльності правоохоронці отримали щодо керівників акціонерних товариств на Закарпатті, Львівщині, Вінниччині, Дніпропетровщині та Хмельниччині. Керівникам облгазів повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Керівникові “Хмельницькгазу” призначено найвищу заставу – 228 мільйонів гривень. Іншим застави визначені в таких розмірах: “Закарпатгаз” – 169 мільйонів, “Львівгаз” – 155 мільйонів, “Вінницягаз” – 186 мільйонів, “Дніпропетровськгаз” – 160 мільйонів.

Отримано також докази причетності до злочинної діяльності голів правління АТ “Івано-Франківськгаз” та АТ “Сумигаз”.

Триває досудове розслідування. Повне коло осіб, причетних до злочину, встановлюється. П’ятьох осіб оголосили у міжнародний розшук. Фігурантам справи загрожує до 12 років за ґратами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook