Новини
Події

Кулінарний рекорд України зафіксували у Хмельницькому

Тартар вагою майже 57 кілограмів приготували в одному з хмельницьких ресторанів з нагоди його дня народження. За словами представника Національного проєкту “Книга рекордів України” Ігора Підчібія, він вийшов вагою майже 57 кілограмів, завдовжки 4 метри, завширшки 80 сантиметрів і визнаний найбільшим в Україні. Це й зафіксували у книзі рекордів.

Тартар – страва із сирої солодкої телячої вирізки. Крім неї, у страву додають ще 17 інгредієнтів: руколу, пармезан, бальзамічну чорну ікру, соус “Діжон” на основі французької гірчиці, в’ялені помідори, копчені яєчні жовтки, корнішони, чілі-перець, мариновану в буряковому фреші цибулю “Лотос”, каперси та страусині яйця.

Таку страву, каже шеф-кухар ресторану  Максим Поплавський, гості замовляють чи не щогодини:

Більшість людей ходять в заклади для того, щоб спробувати те, що вони не можуть приготувати вдома.

Тартар приготували на 7 річницю закладу. У процесі брали участь 9 кухарів ресторану. Обійшлося його приготування майже у 30 тисяч гривень.

Хотілося будь-що відсвяткувати разом з колективом, з нашим містом, тому вирішили зробити так, щоб гриміло ім’я нашого міста, – прокоментувала директорка ресторану Діана Кондратюк.

Готуючи рекордний тартар у закладі прагнули встановити рекорд України та долучитися до благодійності, адже страва призначена не для господарів, працівників чи відвідувачів ресторану, а для поранених бійців. Аби пригостити захисників, з сирого м’яса зробили біфштекси, які поклали у бургери, а їх, своєю чергою, відправили у військовий госпіталь.

Після того, як рекорд України було підтверджено, представник Книги рекордів зазначив, що таку страву раніше фіксувати не доводилося:

Найдовший шашлик, найбільший біфштекс, найдовша ковбаса, найбільша котлета. Тартар ми фіксуємо вперше.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook