Новини
Спорт

У Хмельницькому студенти створюють гоночні автомобілі (ВІДЕО)

У Хмельницькому відбулись змагання зі створення гоночних автомобілів, які виготовили студенти професійно-технічних училищ.

Карти – невеличкі гоночні автомобілі з відкритими колесами – створювали з брухту студенти професійно-технічних училищ області. Усі машини пройдуть випробування швидкістю на фінальній частині змагань згодом.

Дві команди з міського училища представили карти на бензині та електричний. Їх створювали два місяці. Конструктори розповідають, що складніше було працювати над ековаріантом. Автомобілі різняться за характеристиками: електрокартинг економніший, бензиновий швидший.

Презентували й гоночний автомобіль старого формату, який зробили дуже швидко. Його виготовляли по старих кресленнях близько двох тижнів. Робився як експериментальний варіант. Мотор тут від веломотоцикла.

У кожній команді п’ять учасників: слюсарі, токарі та зварювальники. Їм в роботі допомагали викладачі.

Основна ціль організаторів – популяризувати новий спорт у Хмельницькому.

Цей захід проводить з метою створення бюджетних, надійних картів, які потребують мінімум коштів для того, щоб діти займалися саме картингом, – розповідає керівник гуртка картингу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості Сергій Щербанюк.

Загалом представили 5 картів, два з яких електричні та три, що працюють на пальному.

Кубок конструкторів з картингу «Поділля-2023» триває з січня. Фініш змагань відбудеться на початку літа, де створені та удосконалені гоночні автомобілі спробують в ділі.

Дивіться в сюжеті Першого Подільського 

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook