Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині ліквідували майже всі наслідки обстрілу

Представники влади розповіли, як в громаді Хмельницького району долають наслідки ворожого обстрілу 13 травня, коли безпілотниками була атакована критична інфраструктура.

Заступниця голови з питань діяльності виконавчих органів Чорноострівської селищної ради світлана Лукомська розповіла, що загалом постраждало загалом 586 домогосподарств. Тому громада б сама не впоралась з такою кількістю пошкоджень. З місцевого бюджету було виділено 5 мільйонів гривень для допомоги людям. Але надзвичайно велика доля допомоги саме від обласної та районної адміністрацій.

Голова Чорноострівської селищної ради Михайло Дзісь розповів, що наслідки атаки на сьогодні вже майже ліквідовані. Загрози для життя та здоров’я громадян немає, проте є ще багато внутрішніх робіт.

Обласна адміністрація скоординувала до нас Міжнародну організацію з міграції ООН (МОМ) і благодійні фонди, які також до нас телефонують і планують приїхати для відновлення шкіл та комунальних закладів, – розповів Михайло Дзісь.

Голова Хмельницької районної військової адміністрації (РВА) Анатолій Катеринчук висловив вдячність усім небайдужим територіальним громадам Хмельницького району, які відгукнулися на прохання ХРВА та надали як матеріальну, так і фізичну допомогу в ліквідації наслідків ворожої атаки.

Дійсно, масштаб великий, тому потрібно було якнайшвидше згуртуватись та в найкоротший термін надати людям допомогу. Долучились своїм матеріальним резервом як територіальні громади району, так і ХРВА. Також хочу висловити щиру подяку громадським організаціям, які суттєво допомогли будівельними матеріалами. Робота зроблена дуже велика. Також хочу подякувати усім небайдужим жителям Хмельницького району, які ініціативно долучилися до допомоги, – сказав Анатолій Катеринчук.

Перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Тюрін поінформував, що з обласного бюджету виділили 2 млн гривень Чорноострівській громаді для відновлення пошкодженого майна.

Триває робота комісії з оцінки в грошовому виразі, та після підведення підсумків, ми будемо узгоджувати, яку додаткову суму обласний бюджет буде виділяти на ці роботи, – зазначив очільник області.

Також посадовець зазначив, що вдалось залучити міжнародні організації та українські організації, які надали будівельні матеріали та іншу допомогу для відновлення пошкодженого майна.

Найважливіше, що я хотів би відзначити – це згуртованість і співпраця як обласної, районної влади, органів місцевого самоврядування, так і організації, бізнесу та всіх небайдужих громадян, які спільно з органами правопорядку, органами реагування з перших хвилин долучились до роботи до ліквідації наслідків надзвичайної події та відновлення пошкодженого майна, а також проявили турботу про людей, які постраждали від цього ворожого удару, – підсумував Сергій Тюрін.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook