Новини
Інфраструктура

Хмельничани просять комунальників не косити траву під час повітряних тривог

Елементарні правила безпеки, як фізичної, так і психологічної, виявляється, час від часу потрібно нагадувати. Чим, власне й займаються хмельничани, “стукаючи” повідомленнями, зокрема, у спільноту Департаменту інфраструктури.

До унікалів, які вважають за необхідне під час повітряних тривог вибивати килими у дворах, хмельничани вже якось звикли. Тим більше, що лякають вони, здебільшого мешканців прилеглих будинків. А от звук, до прикладу, мотокоси вдень або сміттєвоза вночі чути далеко. І кількість тих, хто лякається, зростає в рази.

Прохання не косити траву під час повітряних тривог озвучила хмельничанка на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького.

А можна якось донести до відповідних служб що косити траву газонокосарками під час тривоги не ок?написала жінка.

У Департаменті відреагували:

Керівникам комунальних підприємств наголошено про необхідність дотримання працівниками правил безпеки під час повітряної тривоги.

Як годиться, хмельничани у коментарях поговорили не лише про скошування трави, а й про інше наболіле:

Може, не чули. Люди ж працюють з технікою у навушниках )

Може, мені вибігати і їм сповіщати? Є мобільні телефони з віброрежимом. З рештою то і їх безпека також.

А коли косити? Ви ж завтра фото некошеної трави кинете.

Тобто, якщо не покосити траву протягом години, поки йшла тривога, то станеться щось жахливе? Я навіть пилосос не вмикаю, коли тривога, щоб не лякати сусідів. Має бути якесь розуміння. І зрештою, коли вже у нас почнуть виконувати накази, а не інтерпретувати їх кожний на свій розсуд?

А свердлити дрилем під час тривоги це нормально?

А чим вам заважає пилосос, дриль та газонокосарка під час тривоги? ідіть в укриття і чути не будете! І взагалі не розумію як можна ці звуки плутати з небезпечними…

Рада за вас, що поруч із вами є укриття. Бо підвал то не укриття. Біля мене нема бомбосховища, метро чи підземного паркінгу. І шум стояв такий, що я і сирени не чула – лише в додатку побачила. І зрештою, якщо є наказ департаменту, то всі ці «кому мішає» не мають ніякого значення. Ми всі хочемо жити у правовій державі, але при цьому не дотримуватися правил – це так не працює!

Ще одна проблема, яку вже не раз озвучували хмельничани, робота сміттєприбиральної техніки, яка працює в тому числі вночі, коли до ракетної небезпеки додається небезпека атаки БПЛА. І тут уже аргумент “не можна переплутати звуки” не такий переконливий.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook