Новини
Кримінал

Мешканку Кам’янця підозрюють у колабораціонізмі

СБУ повідомила про підозру кам’янчанці, яка заперечувала  збройну агресію РФ проти України та закликала до підтримки дій загарбників.

Співробітники Служби безпеки встановили, що з початку повномасштабного вторгнення мешканка Кам’янця-Подільського неодноразово поширювала через власний акаунт у забороненій соцмережі матеріали антиукраїнського спрямування.

Прихильниця росіян  публічно виправдовувала воєнні злочини окупантів і ставила під сумнів існування Української державності. Розповсюджувала російські пропагандистські «зведення з фронту» з дискредитацією українських захисників та військово-політичного керівництва держави.

Поширювала фейки про те, що нібито українська влада провокує «другий Чорнобиль», а «місію МАГАТЕ утримують солдати ЗСУ на своїй території та не дають їм проїхати на ЗАЕС».  

Крім того, у поширених дописах російські окупанти зображались героями, а тимчасово окуповані території нашої держави зазначені як «російська федерація». 

Деструктивний контент фігурантка брала зі сторінок «медійних» пропагандистів кремля, серед яких Володимир Соловйов та Михайло Онуфрієнко.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), – проінформували у пресслужбі Управління СБУ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook