Новини
ДТП

Понад 300 тисяч гривень заплатить хмельничанин пішоходу, якого травмував у ДТП

Неуважність на дорозі дорого обійдеться хмельничанину, який восени минулого року збив пішохода та завдав йому серйозних тілесних ушкоджень. Крім кількох років ув’язнення суд присудив йому сплатити потерпілому понад 300 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди. Також чоловік має компенсувати у бюджет витрати на лікування травмованого.

Дорожньо-транспортна пригода сталася у вересні 2022 року неподалік Хмельницького. Водій Daewoo Gentra був неуважний на дорозі і збив пішохода. Отримані важкі тілесні ушкодження 56-річному чоловіку довелося лікувати протягом трьох місяців у медичному закладі.

Суд призначив винуватцю ДТП покарання у вигляді 4 років ув’язнення та 2 років позбавлення права керувати транспортом. Встановлено іспитовий термін.

Водій також має відшкодувати місцевому бюджету 132 тисячі гривень, витрачених на лікування потерпілого. Самому ж пішоходу має виплатити понад 145 тисяч гривень матеріальної та 200 тисяч гривень моральної шкоди, повідомили в Окружній прокуратурі міста Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook