Новини
Новини ОТГ

Сказ на Хмельниччині: в одній з громад запровадили карантин

Випадки сказу зареєстровані в Летичівській громаді Хмельницького району. У зв’язку з цим у населеному пункті введено карантинні обмеження.

Про це інформує Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при селищній раді.

Повідомляють, що кіт-безхатько подряпав дівчинку. Було проведено лабораторне дослідження, яке виявило вірусну хворобу тварини. Дитина знаходиться на лікуванні під наглядом лікарів.

За даним фактом проведено засідання протиепізоотичної комісії та прийнято рішення щодо запровадження карантину в Летичевській ОТГ.

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки.

У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки — з-поміж свійської фауни, а в дикій природі — лисиці та вовки. Особливу небезпеку становлять безпритульні тварини, зокрема собаки, для яких укус є інстинктивною реакцією для захисту території, членів зграї або здобуття їжі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook