Новини
Бізнес

У маєтку на Хмельниччині провели толоку в рамках акції “Корпоративне волонтерство”

Щороку «Контінентал Фармерз Груп» проводить «Корпоративне волонтерство» в громадах своєї присутності. Це проєкт, у рамках якого працівники Компанії разом з місцевими жителями спрямовують зусилля для наведення благоустрою на різноманітних соціальних об’єктах, облаштування територій навчальних закладів, релігійних споруд тощо. Мета «Корпоративного волонтерства» — впорядкування об’єктів соціальної сфери й поліпшення зовнішнього вигляду населених пунктів.

Проводять акцію п’ятий рік поспіль. Компанія традиційно бере на себе організацію та покриває всі фінансові витрати. Цьогорічний бюджет на заходи, які влаштують у межах «Корпоративного волонтерства», перевищив 200 тис. грн. Толоки відбуваються в кожній з областей, де «Контінентал» обробляє землі, — Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій і Чернівецькій.

На кластері «Центр» «Корпоративне волонтерство» провели в с. Маліївці (Малієвецький старостинський округ Новодунаєвецької ТГ). Як розповів заступник керівника кластера зі зв’язків з громадськістю Микола Кузь, толока відбувалася на території Малієвецького обласного історико-культурного музею.

«До робіт долучилося 27 працівників Компанії, а також персонал музею. Разом ми розчистили й упорядкували територію парку, прилеглого до комплексу. Навели лад на чималій площі — орієнтовно 80 сотих. Також Компанія виділила кошти на виготовлення інформаційних стендів, які одразу встановили під час толоки», — зазначив Микола Кузь.

Директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець розповідає: унікальність парку в тому, що він терасний, тобто розташований на трьох гігантських терасах, завдяки яким доріжки сформовані серпантином, щоби парком можна було гуляти не навпростець, а від одного краю до іншого. Заклали його у вигляді англійського парку, який має нагадувати дбайливо доглянутий ліс. На терасах облаштовано столики для відпочинку, фонтани й скульптури.

«Звісно, за 100 років концепція була дещо втрачена, але ми як молодий музей хочемо повернути її та відновити колишню структуру парку. У нас багато зарослої території, де треба покосити й розчистити старі дерева. Приємно, що працівники “Контінентал” особисто долучилися до її впорядкування. Дуже тішить, що заходи такого плану залучають людей до збереження історико-культурної спадщини, нашого природного надбання. Дякуємо Компанії за ініціативу у відродженні нашого музею», — підкреслила Анастасія Донець.

До слова, комплексу виповнилося 235 років. До нього входить родовий маєток Орловських — власників тутешньої резиденції, чотири покоління яких прожили в палаці. З початком Першої світової війни вони виїхали з Маліївців. Опісля в палаці облаштували лікарню, потім — дитячий санаторій. Завдяки цьому будівля вціліла та збереглася до наших часів. Закриття санаторію посприяло розголосу, після чого про палац дізналися. Тоді ж було створено Малієвецький обласний історико-культурний музей.

Надія Штокало

Читайте також: Освітній проєкт для молоді «Розумний город», започаткований «Контінентал», стартував учетверте

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook