Новини
Здоров’я

Пілінг для шкіри голови: що це? Як часто використовувати?

Здоров’я локонів починається зі здорової шкіри голови. Мертві клітини епідермісу і бактерії можуть закупорити волосяні фолікули, що може спричинити свербіж і лупу. У гіршому випадку волосся слабшає, ріст його припиняється.

Просте миття не вирішує цих проблем. Для цього потрібен пілінг для шкіри голови. Він включає використання відлущувальних засобів, які допоможуть видалити забруднення, знизити випадання пасом, запобігти появі лупи.

Що таке пілінг для шкіри голови?

Це косметична процедура, спрямована на повноцінний догляд за шкірою голови та волоссям. Пілінг сприяє відлущуванню відмерлих клітин та очищення від бактерій, і забруднень. Також це дієвий спосіб очистити шкіру голови більш глибоко і ретельно, ніж шампунь. Найголовніше — це регулярність, як і у всіх доглядових процедурах, і правильний підбір косметичного засобу під тип волосся. Купити пілінги для шкіри голови за доступною ціною ви можете в інтернет-магазині Froomo.

Коли і навіщо застосовувати робити пілінг шкіри голови?

Пілінги діляться на механічні та хімічні. Перші очищають шкіру, вживаючи скрабувальний засіб. У других використовуються активні інгредієнти, що розчиняють ороговілі клітини без втирання. Будь-яка з процедур корисна в разі:

  • частого використання засобів для укладки волосся;
  • суха або жирна шкіра голови, лупа;
  • якщо волосся тьмяне й ламке;
  • свербіж та лущення;
  • волосся іноді випадає, а зачіска не хоче укладатися.

Будь-хто може скористатися скрабом для шкіри голови, якщо немає протипоказань. Не проводьте процедуру без консультації трихолога, якщо ви страждаєте на псоріаз, себорейний дерматит або інші дерматологічні захворювання. Пілінг шкіри голови також не рекомендується в разі подразнення шкіри голови або наявності будь-яких пошкоджень епідермісу.

Ефект від пілінгу шкіри голови

Через специфічну будову шкіри голови недостатньо використовувати тільки шампунь як очищувальний косметичний засіб. Він призначений тільки для видалення поверхневих забруднень. Так само, як і на обличчі, на шкірі голови накопичується відмерлий епідерміс. Систематичний пілінг допомагає:

  • видалити забруднення, шкірний жир, залишки косметичних засобів для укладання волосся;
  • прочистити сальні залози і нормалізувати їхню роботу;
  • збільшити всмоктування активних речовин, що містяться в косметичних засобах;
  • прискорити ріст волосся;
  • заспокоїти подразнення;
  • запобігти свербежу;
  • усунути надмірну жирність волосся;
  • поліпшити візуальний ефект.

Як застосовувати пілінг для шкіри голови?

Залежно від продукту скраб наноситься на сухе або вологе волосся. Після розчісування і поділу пасом можна нанести скраб кінчиками пальців або за допомогою щітки. Процедура має бути приємною і розслаблюючою! Це форма масажу, використовуйте кінчики пальців для ніжного очищення. Потім промийте голову великою кількістю теплої води. Пам’ятайте, не перебільшуйте інтенсивність дії, м’яко робіть масаж. Сильне втирання не прискорить ефект, а може тільки нашкодити. Результат з’явиться не одразу, а через кілька тижнів, а інколи й місяців регулярного пілінгу. Першими результатами є поліпшення зволоженості волосся та зменшення себореї. Волосся може потовщуватися і ставати сильнішим.

Процедура пілінгу шкіри голови рекомендується практично всім. Найголовніше — правильно підібрати тип скрабуючого засобу. Не менш важливо правильно виконувати процедуру. Пам’ятайте, що не можна робити це занадто часто й інтенсивно. Залежно від типу шкіри голови іноді достатньо м’якого хімічного пілінгу. Не проводьте його частіше одного-двох разів на тиждень. Почніть з обробки один раз на тиждень, а потім доведіть до двох разів за потреби. Влітку в день пілінгу і наступного дня використовуйте спеціальний сонцезахисний крем для зволоження, щоб захистити епідерміс від сонячних променів і знизити його чутливість.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook