Новини
Події

Водія «Хмельницькгазу» Головнокомандувач ЗСУ нагородив «Золотим хрестом»

Юрій Заступ, водій аварійно-диспетчерської служби Хмельницького відділення АТ “Хмельницькгаз”, удостоєний високої нагороди від Валерія Залужного, Головнокомандуючого Збройних Сил України.

Почесний Нагрудний знак «Золотий хрест» скромний газівник, а нині професійний військовий, заслужено отримав за успішне виконання складних бойових завдань, високі показники у бойовій підготовці та відданість народу України.

Для Юрія – це вже друга пекельна війна з російськими окупантами. Ще у 2014-2015 рр. у Станиці Луганській старшим солдатом понад рік воював у складі Державної прикордонної служби України та виходив на найскладніші напрямки та завдання.

Юрій Заступ водій Хмельницькгазу нагорода Золотий хрест

З квітня 2022-го повернувся у пекло війни теж на найважчі ділянки фронту: донецький напрямок, Бахмут, прикордоння з білоруссю. Попри професійні водійські навики, почав наполегливо відточувати майстерність в керуванні безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Адже, як відомо, нині на фронті справжня “війна дронів”: а це – розвідка та коригування вогню артилерії, пошуково-рятувальні роботи і скидання боєприпасів на ворожі об’єкти.

“Маю велику честь отримати таку почесну та важливу для мене та моєї родини нагороду – Золотий хрест від Головнокомандувача ЗСУ, – скромно розповідає Юрій. – Адже справа честі та обов’язку кожного з нас, чоловіків, не лише військових, – знищити рашистів, здобути Перемогу, аби Україна стала однією з найкращих та незалежних країн. Заради майбутнього усіх наших українських дітей “.

Юрій Заступ – уже сертифікований професійний оператор БПЛА, адже здобув освіту в одному із профільних навчальних закладів та пройшов спеціальну підготовку у спеціалізованій школі пілотів БПЛА.

Неодноразово мало не щодня відбиває ворожі штурми, веде за собою потратимів. Адже призначений командиром відділення аеророзвідки.

На щастя та радість усім працівникам Товариства, під час короткочасних відпусток Юрій завжди навідується у рідний колектив “Хмельницькгазу”, де з нетерпінням та великою радістю, безмежною вдячністю усі чекають на справжнього героя та мужнього захисника.

За словами Юрій Арсеновича, життя розділилось надвоє: до війни та війну з рашистською нечистю. А ще – пройшла повна переоцінка життєвих цінностей та сенсу життя, значення миру для кожного з нас, фронтового бойового побратимства, допомоги тилу, справжніх відданих друзів.

Адже нині життя та майбутнє України, кожного з нас залежить від Захисників.  

Дякуємо за захист та кожен новий мирний світанок…

Слава Україні! Героям Слава!

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook