Новини
Суспільство

У Хмельницькому прощалися зі священником-капеланом Дмитром Махотою

В обласному центрі відбулось поминальне богослужіння та прощиння зі спочилим кліриком Хмельницької єпархії ПЦУ, капеланом, протоієреєм Дмитром Махотою.

Нагадаємо, син митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія Махоти полишив цей світ на 35 році життя. Причина смерті священнослужителя не повідомляється.

Напередодні, 9 червня, духовенство єпархії разом з родиною і прихожанами помолилися за спокій душі новопреставленого протоієрея Дмитра Махоти у Свято-Покровському соборі Православної Церкви України (вул. Володимирська, 113).

З благословення керуючого єпархії – Преосвященнішого владики Павла, єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського, чин Парастасу очолив Преосвященний Марк – єпископ Дунаєвецький.

Наприкінці служби Його Преосвященство звернувся до присутніх родичів покійного зі словами співчуття і підтримки та закликав усіх до посиленої молитви за новопреставленого отця-капелана, – пишуть на сторінці Хмельницької Єпархії ПЦУ.

Сьогодні ж, 10 червня, попрощатися і помолитися за покійного, висловити слова співчуття та підтримки рідним і близьким спочилого, прибули містяни, представники влади, а також військовослужбов. В цей день у Свято-Покровському соборі були завершені заупокійна Літургія та чин похорону священика.

Богослужіння очолив керуючий Хмельницькою єпархією – Преосвяшенніший Павло, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський, якому співслужили Преосвященні єпископи – Запорізький і Мелітопольський Фотій та Дунаєвецький Марк, а також численне духовенство.

Далі процесія відправилась на кладовище мікрорайону Ракове, де на алеї серед побратимів-військовослужбовців поховають Дмитра Махоту.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook