Новини
Суспільство

Через Хмельницький курсуватимуть поїзди з “жіночими” вагонами

З чотирьох поїздів, в яких “Укрзалізниця” запустила експеримент з “жіночою територією” два проходитимуть через Хмельницький. Квитки на ці поїзди вже можна придбати на поїздки, починаючи з 30 червня.

Як повідомили в “Укрзалізниці”, їм вдалося знайти швидке технологічне рішення для реалізації ідеї, яку останнім часом активно обговорюють у соцмережах. Щоправда, як зауважують у тих же соцмережах, реалізували ідею не так, як бачили це українці. Замість одного купе в кожному вагоні залізничники “віддали” жінкам окремий вагон.

Для експерименту в “Укрзалізниці” обрали чотири рейси далекого сполучення, які є лідерами за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків з початку року:

  • №81 Київ – Ужгород;
  • №41 Дніпро – Трускавець;
  • №75 Київ – Кривий Ріг;
  • №15 Харків – Ясіня.

Через Хмельницький, відповідно, проходять поїзди №81 Київ – Ужгород та №41 Дніпро – Трускавець.

Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років, – уточнили в Укрзалізниці 

Жіночі купе/вагони тестуватимуть протягом кількох місяців, а далі, в залежності від попиту та відгуків, або розвиватимуть цю ідею, або ні.

У соцмережах тим часом цікавлять, чи пускатимуть у “жіночі” вагони провідників-чоловіків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook