Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС обговорили з експертами МАГАТЕ роботу реабілітаційного комплексу

Відбувся другий візит представників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС). Міжнародні експерти ознайомилися з потребами ХАЕС у медичному забезпеченні, провели робочі зустрічі з керівництвом і фахівцями атомної електростанції та нетішинськими медиками. Під час заключної наради були оприлюднені результати місії.

Із спеціалістами, які відповідають за охорону здоров’я персоналу обговорили питання щодо обладнання, забезпечення засобами індивідуального захисту, вакциною від укусів змій, сказу та інших негативних впливів. Експертам продемонстрували, як відбуваються медичні огляди персоналу підприємства.

Також відвідали об’єкти соціальної інфраструктури. Начальник відділу охорони праці ВП ХАЕС Леонід Волков розповідає, після закінчення війни люди повернуться додому та потребуватимуть соціалізації, відновлення психологічного, морального стану. Тому обговорили те, що соціальні об’єкти після певного вдосконалення можуть виконувати роль реабілітаційного комплексу. Міжнародні фахівці запевнили, що Агенство надасть допомогу у постачанні необхідного обладнання для реабілітації людей з інвалідністю.

Експерти надали рекомендації щодо різних напрямів роботи, зокрема програми психологічної підтримки персоналу, облаштування студії психологічного розвантаження тощо. Вони оцінили високий рівень підготовки персоналу ХАЕС, який займається соціальними питаннями

Під час заключної наради були оприлюднені результати другої місії медичної підтримки, повідомляють на ХАЕС.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook