Новини
Кримінал

Групу осіб, що незаконно торгувала бурштином, викрили правоохоронці Хмельниччини

Троє мешканців Хмельниччини налагодили незаконну торгівлю бурштином – як сировиною, так і у вигляді готової продукції. Товар отримували поштою, а потім, вже меншими партіями, передавали “кур’єрам”, які вивозили їх за кордон. Всього задокументовано збут понад 100 кілограмів природної скам’янілої викопної смоли.

Працювала організована група зловмисників з початку поточного року. Товар отримували від “постачальників” з Рівненщини. Розфасовані вже на Хмельниччині “передачки” кур’єри вивозили, ховаючи серед особистих речей, під час приватних поїздок до Туреччини. Там коштовне каміння збували місцевим.

Затримали усіх трьох фігурантів з Хмельниччини в той момент, коли вони намагалися відправити чергову групу кур’єрів у “бурштиновий вояж”.

В рамках проведення слідчих заходів було проведено 17 обшуків, з них 14 – на Хмельниччині. Вилучено понад 600 кілограмів бурштину, 70 тисяч доларів, 30 тисяч гривень, документи та інші докази протиправної діяльності.

Фігурантам повідомлено про підозру. Їм загрожує ув’язнення на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна. До обрання підозрюваним запобіжного заходу вони перебуватимуть в ІТТ, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook