Новини
Офіційно

Делегація з Польщі відвідала Хмельниччину

Днями керівництво Хмельницької області зустрілося з представниками делегації з Польщі – Віце-спікером Сенату Республіки Польща Міхалом Камінським, сенатором Республіки Польща Кшиштофом Квятковським, радником віце-спікера Сенату Республіки Польща Маріаном Пшездзецьким та співробітником Канцелярії Сенату Міхалом Жуховським.

Від Хмельниччини у зустрічі взяли участь голова обласної ради Віолета Лабазюк, перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, директор Агенції регіонального розвитку Катерина Савчук, представники структурних підрозділів обласної ради, обласної військової адміністрації та благодійних організацій.

Делегація з Польщі відвідала Хмельниччину

Голова обласної ради подякувала гостям за постійну підтримку українського народу, наголосивши на активній співпраці Хмельниччини з польською стороною. Республіка Польща залишається не лише найбільшим міжнародним торговельним партнером Хмельниччини, а й є постійним волонтерським центром надання гуманітарної допомоги.

За час від 24 лютого 2022 року ми остаточно переконалися в тому, хто для нас є справжнім другом. Понад рік повномасштабної війни уся Хмельниччина працює задля підтримки та допомоги внутрішньо переміщеним особам. За цей складний для країни період область прихистила понад 100 тисяч переселенців, понад 400 побували в області транзитом. Ми вдячні нашим польським друзям і за допомогу озброєнням, і за гуманітарну допомогу, – зазначила голова облради.

Делегація з Польщі відвідала Хмельниччину

Наразі Хмельниччина досить тісно співпрацює з регіонами Республіки Польща, реалізуючи партнерські угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво із Куявсько-Поморським та Люблінським воєводствами.

«Ми зацікавлені у подальшій дружбі та розвитку співробітництва з Польщею, зокрема самоврядних органів обох держав. Підтвердженням цього є нещодавня моя участь у Конгресі самоврядування Ініціативи трьох морів, де ми підписали угоду, яка передбачає розбудову інфраструктури регіонів, реалізацію проєктів у транспортній, енергетичній і цифровій сферах, а також створення інструментів для кращого використання європейських фондів, національних ресурсів та інвестиційного фонду Тримор’я для розвитку підприємництва, зокрема малого і середнього бізнесу, міжнародної торгівлі, взаємообміну у сферах культури, мистецтва, туризму тощо.Впевнена, що після перемоги над ворогом подальша наша співпраця під мирним небом буде лише міцнішати та поглиблюватись новими зв’язками», – сказала Віолета Олександрівна.

Зі свого боку представники Сенату запевнили, що й надалі допомагатимуть у боротьбі з російським агресором.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook