Новини
Інфраструктура

У парку в Хмельницькому зацвіла шавлія

Шавлія дібровна прикрасила парк культури і відпочинку імені Михайла Чекмана, що в обласному центрі. Світлини з мальовничим фіолетовим цвітом опублікували на сторінці комунального підприємства “Парки і сквери м.Хмельницького”.

У пресслужбі КП зазначають, що в нашому парку цвіте шавлія сорту Карадонна (Caradonna) – декоративний квітучий багаторічник заввишки до 40-50 см, має велике продовгувате з круглою основою, злегка зморшкувате листя. Цвіте рослина темно-пурпуровими з синюшністю квітами, що зібрані у мутовчасті колосовидні суцвіття протягом всього літа з червня до початку вересня.

Дібровна шавлія – медонос, приваблює до себе велику кількість метеликів, бджіл, комах, які так бажають поласувати ароматними нектарами суцвіть. Надзвичайно приємні моменти спостерігати як порхають ці істоти на квітучих галявинах, де зростає шавлія.

Заступник Хмельницького міського голови порівняв наші клумби з європейськими.

А ви помічаєте, як змінюється наше місто? На першому фото стильні і сучасні клумби в Європі. А на другому такі ж в Хмельницькому у парку Чекмана. Як на мене дуже гарно. А як вам такий ландшафтний дизайн?написав Василь Новачок у соцмережах.

Хмельничани у коментарях також зауважили, що завдяки яскравим квітникам парк імені Чекмана має гарний вигляд. 

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook