Новини
Суспільство

Зоозахисники розповіли про стан здоров’я зґвалтованого в Летичеві песика (ФОТО, ВІДЕО)

Про стан собаки, яку днями було зґвалтовано підлітком у Хмельницькому районі, розповіли представники місцевої громадської організації “Покинутий ангел”, які активно взялися за цю справу. Вони вже побували в поліцейському відділку, а також здійснили огляд тваринки у ветеринара. Наразі песик знаходиться у притулку.

Виявилось, що це хлопчик віком близько 2,5-3 роки. У військовому шпиталі ветеринарної медицини йому зробили УЗД, загальний огляд та аналіз на піроплазмоз. Попри задовільний загальний стан підтвердили аналіз на піроплазмоз. Також песику було поставлено діагноз “аритмія серця” та сечокам’яне захворювання. Наразі вже розпочато лікування.

Громадські активісти наполягають на покаранні не лише винуватця злочину, а й усіх, хто якимось чином був причетний до нього. Вони також висловили сподівання, що правоохоронці доведуть справу до кінця, вживши усіх відповідних заходів “щодо причетних до такого ганебного, нелюдського вчинку, а також їх батьків”.

Сьогодні зранку ми були з візитом у поліції смт. Летичів. Зустрілися з начальником відділку та слідчим по справі. З нашої ініціативи було проведено клінічний огляд постраждалої тварини ветеринарною службою, як це вимагається і вимагалося раніше, згідно чинного законодавства, та складений відповідний протокол в присутності нас, як ГО та понятих. Протокол огляду долучений до справи. Також ми від нашої ГО подали заяву на визнання нас потерпілою стороною по даному кримінальному впроваджені згідно статті 229 с. 4 КК України та об’єднання нас із загальною справою. З відповідним покаранням всіх причетних по даний кримінальний справі, – пишуть зоозахисники на своїй сторінці у фейсбуці.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook