Новини
Кримінал

Уродженцю Хмельницького, який закликав до знищення України, СБУ оголосила про підозру

Служба безпеки України зібрала доказову базу на Сергія Савчука – пропагандиста російських інформресурсів «РИА Новости» і «Звезда», який публічно виправдовує збройну агресію рф. Колишній військовослужбовець, уродженець Хмельницького, у 2011 році він переїхав до країни-агресора і наразі позиціонує себе як «російський публіцист, політичний та економічний експерт».

До повномасштабного вторгнення Савчук займався «інформаційною підтримкою» політики російського диктатора щодо України. Регулярно поширював у медіа кремлівські наративи, де ставив «під сумнів» існування української державності, викривлено подавав історичні та політичні факти, дискредитуючи українців. Крім того, “легалізовував” терористичні організації «л/днр», а також окуповані державою-агресором українські території.

Після 24 лютого 2022 року, Савчук бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб.

У своїх «публікаціях» закликає до агресивної війни, захоплення України та підтримки російських окупаційних угруповань у знищенні цивільної інфраструктури нашої держави. Через власні багатотисячні канали в Телеграмі і Ютуб пропагандист масово розповсюджує відверті фейки про ситуацію на фронті, героїзує знищених рашистів та виступає з підтримкою мобілізаційної кампанії в рф.

Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в публікаціях та виступах Савчука наявні факти злочинних дій. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ст. 436 Кримінального кодексу України (пропаганда війни).

Наразі зловмисник перебуває на території рф. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: У Хмельницькому затримали прихильницю «русского міра»

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook