Новини
Бізнес

На Хмельниччині стрімко подорожчали овочі

Інфляція на Поділлі в травні становила 0,7%; а загалом з початку року ціни зросли на 3,6%. Причому найбільше подорожчали овочі: з початку року вони додали у вартості 58,7%.

На Поділлі у травні ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали овочі – на 7,4% та фрукти – на 6,2%. Дещо підвищились ціни на свинину, рис, яловичину, кондитерські вироби з борошна, кондитерські вироби з цукру, соняшникову олію, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, масло, цукор, м’ясо птиці, хліб.

Водночас на 11,2–0,3% знизились ціни на яйця, сало, продукти переробки зернових, молоко, макаронні вироби, сири. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,6%.

Одяг та взуття подорожчали на 0,4%: одяг додав в ціні 0,9% при зниженні ціни на взуття на 0,2%. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишились на рівні попереднього місяця.

Ціни на транспорт знизились на 0,9%, в основному, за рахунок падіння цін на паливо та мастила на 2,3% і на проїзд пасажирів у залізничному транспорті на 0,7%.

Зниження цін у сфері зв’язку на 0,3% відбулось за рахунок здешевлення мобільних телефонів та телефонного й телефаксового обладнання на 0,9%.

З інших товарів та послуг підвищились ціни на послуги у сфері ресторанів та готелів – на 1,6%, на предмети особистого догляду – на 0,3%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook