Новини
Здоров’я

Для чого приймати вітаміни А та Е

Вітаміни відіграють важливу роль у здоров’ї людини. Недостатня їх кількість може стати причиною виникнення багатьох хвороб та псувати зовнішній вигляд людини. Більшість вітамінів потрапляє до організму з їжею, ось для чого потрібне збалансоване та різноманітне харчування. Коли у людини виникають з цим певні проблеми, на допомогу приходять вітамінні комплекси.

Вітаміни Аєвіт купити в Києві можна у розділі “Аптека doc.ua”. Вони містять оптимальну кількість вітамінів А та Е, що добре засвоюється організмом.

Яка роль вітамінів А та Е в організм

Вітамін А відіграє важливу роль, адже він бере участь в обмінних процесах та зміцнює імунітет. Крім того, він сприятливо дії на гостроту зору, омолоджує клітини та бере участь боротьбі з вільними радикалами.

Вітамін Е незамінний для здоров’я та краси шкіри, має антиоксидантні властивості, бореться з сухістю шкіри та першими проявами старіння.

Дуже цікаво, що споживати такі вітаміни можна не тільки всередину, але й використовувати для збагачення косметичних засобів, наносити на шкіру чи волосся. Саме тому такі вітаміни полюбляють представниці прекрасної статі. При регулярному вживанні вітамінів А та Е відбуваються наступні зміни в організмі:

  • зміцнюється волосся та нігті;
  • шкіра стає гладенькою та сяючою;
  • гормональний фон стабілізується.

Саме Аєвіт допоможе подолати висипання та лущення, усуне ламкість нігтів та зміцнить волосся.

Які продукти багаті на вітаміни А та Е

Щоб мати привабливий вигляд, варто регулярно вживати в їжу молоко, сир, масло, яйця та рибу, бо саме в них велика кількість вітаміну А. Є він також і в овочах та фруктах — гарбузі, моркві, шпинаті, капусті, перці, картоплі та броколі. Мандарини, абрикоси, кавун, манго — також джерело цього вітаміну.

Вітамін Е відомий антиоксидант, щоб отримати його в достатній кількості, треба додати до свого раціону олію, горіхи, шпинат, броколі та інші зелені овочі, томати, манго. Багате на вітамін і насіння гарбуза та соняшника. Жирна риба також містить вітамін Е у великих кількостях, тому має бути в раціоні кожного.

Якщо людина не може споживати багато овочів чи фруктів, особливо це актуально в зимовий період, вона може доповнити свій раціон вітамінними комплексами. Це забезпечить не тільки відмінне самопочуття, але й привабливий зовнішній вигляд у будь-яку пору року.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook