Новини
Офіційно

На Хмельниччині посилять контроль за дотриманням комендантської години

Черговий наказ, в якому йдеться про посилення контролю за дотримання вимог комендантської години, підписав перший заступник начальника Хмельницької ОВА. Відповідне рішення ради оборони області, що лягло в основу наказу, було прийняте 21 червня.

Останнім часом на Хмельниччині почастішали випадки, коли після опівночі на вулицях населених пунктів області можна побачити людей, які в цей час мали б перебувати вдома, дотримуючись правил комендантської години. Зокрема, у центрі Хмельницького ледь не щоночі можна спостерігати за поодинокими перехожими та групами людей, різного віку та в різному емоційному стані, які, не поспішаючи, прогулюються містом, іноді – пересуваються на велосипедах та самокатах.

Схоже, подібні випадки трапляються й в інших містах Хмельниччини. До прикладу, у Нетішині вирішили нагадати містянам про те, що війна ще не закінчилася, а комендантську годину ніхто не скасовував.

ШАНОВНА ГРОМАДО. Нагадуємо, що на території Нетішинської міської територіальної громади, з 00. до 5.00, діє комендантська година. У комендантську годину громадяни мають дотримуватися певних правил – забороняється перебувати на вулиці або громадських місцях (зокрема в закладах громадського харчування, розважальних і т. ін.) та пересуватися пішки та будь-яким транспортом без спецперепустки. Зазначимо, що ці заборони не поширюються під час дії повітряної тривоги. У такому випадку люди можуть переміщатися до укриттів, – йдеться у повідомленні виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Отож, аби нагадати не лише нетішинцям, а й усім мешканцям Хмельницької області про те, що на території краю з 00.00 до 05.00 діє комендантська година, і її треба дотримуватися, у Хмельницькій ОВА видали наказ “Про введення в дію рішення ради оборони Хмельницької області”.

Зокрема, у документі наголошується на тому, що очільники громад та начальники районних і військових адміністрацій мають в черговий раз провести роз’яснювальну роботу з населенням та нагадати їм правила поведінки в умовах воєнного стану та дії комендантської години.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook