Новини
Кримінал

Незаконних копачів корисних копалин викрили на Хмельниччині

У заповідному парку мешканці області влаштували собі незаконний бізнес: викопували глинистий сланець та продавали його приватним підприємствам. Загалом “накопали” на понад півтора мільйона гривень збитків. Двом фігурантам повідомлено про підозру.

Дозвільних документів на “розробку” родовища у Національному природньому парку “Подільські Товтри” у “копачів”, звісно не було. Затримали двох фігурантів групи в той момент, коли вони якраз продавали чергову партію корисних копалин.

Під час обшуків, які провели як за місцем проживання “підприємців”, так і на місцях незаконного видобування, правоохоронці виявили та вилучили спецтехніку, обладнання, записи та власне видобутий глинистий сланець.

За попередніми підрахунками, повідомили у поліції Хмельницької області, сума завданого державі збитку становить понад 1,6 мільйона гривень. Після оголошення підозри вирішується питання про обрання запобіжних заходів обом фігурантам. Щодо інших учасників групи правоохоронці збирають докази, аби також притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, у Хмельницькому затримали групу осіб, яка займалася незаконною реалізацією бурштину.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook