Новини
Інфраструктура

На автошляху через Хмельниччину завершено монтаж 12 “демпферних систем”

Відповідно до рекомендацій EuroRAP протягом минулого тижня на Хмельниччині завершено монтаж 12 амортизаційних пристроїв бар’єрного огородження на потенційно небезпечних місцях в межах ділянки автодороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине, від с. Голосків до межі з Вінницькою областю.

Як зазначають дорожники, такі “демпферні системи” застосовується для запобігання тяжких наслідків аварійного зіткнення транспортного засобу з масивними перешкодами на автомобільних дорогах. Під час лобового зіткнення пристрій поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які призводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно, чим відрізняється від інших різновидів кінцевих елементів бар’єрного огородження, забезпечуючи ефективність та можливість виключення травмування учасників дорожнього руху під час зіткнення. Амортизаційні пристрої успішно пройшли необхідні випробування на спеціальному полігоні, та повністю відповідають вимогам ДСТУ EN1317-3:2019 та ДСТУ 8751:2017.

Роботи виконувались PASS+CO UA у співпраці з компанією Onur Group Ukraine.

Нагадаємо, 40,82-кілометрова ділянка автошляху М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине, від села Голосків до адміністративного кордону з Вінниччиною ремонтувалась протягом 2020-2022 років за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку в рамках «Проекту розвитку дорожньої галузі».

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook