Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому водоканалі повідомили нові тарифи на послуги

Офіційна інформація про нові тарифи для населення оприлюднена на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні, 30.06.2023 р. У “Хмельницькводоканалі” проінформували споживачів, скільки вони платитимуть за водопостачання та водовідведення з 1 липня.

Нагадаємо, востаннє тарифи на послуги водоканалу у Хмельницькому змінювалися півтора року тому. Від 1 січня 2022 року вони були такі:

  • Водопостачання – 14.17 грн.
  • Водовідведення – 13.22 грн.

Після коригування тарифи, за інформацією “Хмельницькводоканалу” зростуть відповідно на 23% (водопостачання) та 28% (водовідведення) і становитимуть:

  • централізоване водопостачання – 17,44 грн за 1 куб. м (з ПДВ);
  • централізоване водовідведення – 16,93 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Зростання платіжки на водопостачання і водовідведення для середньостатистичної сім’ї – приблизно на 60 грн, – прокоментували у “Хмельницькводоканалі”.

Та дали відповідь на одне з найважливіших питань: чому піднявся тариф?

Бо єдине джерело фінансування діяльності водоканалів — це плата споживачів за користування послугами. Останній раз тариф для водоканалів встановлювали в грудні 2021-го року. Інфляційні процеси впливають на формування платоспроможності водоканалів, отже перегляд тарифів обумовлений зростанням вартості його складових, зокрема цін на електроенергію.

Також у комунальному підприємстві звернули увагу тих, хто отримує субсидії, що підвищення тарифів на них ніяк не вплине, бо субсидії будуть перераховані.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook