Новини
Суспільство

Епідеміологи розповіли, чи виявляли на ринках Хмельниччини рибу з Херсонщини

Після підриву Каховської ГЕС покупців хвилює, чи є ймовірність потрапляння херсонської риби на ринки Хмельниччини. Продавці та спеціалісти лабораторії Держпродспоживслужби запевняють, що усі продукти перед потраплянням на прилавки області проходять систематичну перевірку, тому їх можна їсти без остраху.

Продавчиня Хмельницького центрального продовольчого ринку каже, що риба, яку вона продає, зі ставків області, та вона має на неї усі необхідні документи. Вона пояснює, що живу рибу з Херсону привезти неможливо, пише Суспільне Хмельницький.

Лікарка ветеринарно-санітарної експертизи структурного підрозділу лабораторії Держпродспоживслужби Тетяна Тімощук підтверджує це, зауважуючи, що з приходом кожної нової патрії риби вона бере зразки та робить дослідження.

Риба з Дніпра у живому вигляді до нас не дійшла б. Її б просто не довезли. Адже влітку риба в ванній може жити до 78 годин, на ринку її можна реалізовувати впродовж двох діб, і то — тільки коли риба жива і вільно плаває доверху хребтом, – каже Тетяна Тімощук.

За її слів, до споживача доходить тільки риба, яка після проведення ветеринарно-санітарної експертизи відповідає вимогам з якості.

Детальніше дивіться у відео Суспільного

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook