Новини
Дозвілля

Як вибрати постільну білизну: 6 корисних порад

Найкращим чином організм людини відпочиває уві сні, тому особливо важливо, щоб цей час пройшов максимально комфортно. М’яка, приємна на дотик постільна білизна сприяє гарному відпочинку. 

Порада №1: підберіть правильний розмір 

Поміж великого асортименту постільної білизни в Україні, перед замовлення постільної білизни, експерти магазину Le Vele радять в першу чергу звернути увагу на розмір комплекту. Щоб підібрати ідеальний варіант, рекомендується виміряти розмір вашого матраца та розмір ковдри. Лише після зняття замірів Ви можете бути впевнені на всі 100%, постільна білизна підійде під ваше спальне місце, не буде замалою чи занадто великою. 

Існує кілька видів розмірів постільної білизни: 

  • односпальна 
  • полуторна (150х210 – 160х220) 
  • двоспальна (175х210 – 200х220) 
  • євро та так званий “kingsize” (200х220 – 220х240).

В комплектах постільної білизни можуть відрізнятися розміри наволочок – 50х70 або 70х70. У деяких наборах можна знайти наволочки обох розмірів, але варто звернути увагу на цей нюанс, щоб згодом не зіткнутися з проблемою, коли білизна не підходить за розміром.

Порада №2: зверніть увагу на якість 

Постільна білизна має пропускати повітря, “дихати”, і, вибачте, вбирати піт. Краще обирати білизну з натуральних тканин, таких, як шовк, льон або бавовна. Потрібно звернути увагу на те, наскільки міцний матеріал – постільна білизна потребує частого прання. 

Порада №3: виберіть матеріал постільної білизни 

Найпопулярніша сировина для постільної білизни на сьогодні – це бавовна. Тканини з бавовни, залежно від технології переплетення волокон, можуть бути різні: бязь, сатин, батист. Бязь – гарний матеріал для домашнього текстилю, оскільки це міцна і зносостійка тканина, що має відносно невелику ціну. Білизну з батисту, як правило, використовують для “особливих” випадків, вона не призначена для постійного використання, оскільки після 20 прань вона стоншується. Сатин – міцна, красива тканина з легким блиском.

Порада №4: огляньте шви 

Огляньте білизну – підковдру або наволочку – з виворітного боку. Якісна білизна має бути прострочена спеціальним подвійним швом, а краї заховані всередину. Необроблені краї – ознака неякісного товару. Нитки, якими прострочено білизну, мають бути міцними і підібраними в тон матеріалу. Білизна має бути зшита з цільного полотна і не мати посередині швів. Якщо на комплекті є вишивка або волани, вони також мають бути якісними і не дряпати шкіру.

Порада №5: підберіть забарвлення і малюнок 

Сьогодні постільна білизна представлена в такому асортименті кольорів і принтів, що зупинити свій вибір на чомусь одному непросто. Вибираючи колірну гамму комплекту, врахуйте домінуючі кольори в спальні – ідеально, якщо постільна білизна буде гармоніювати із забарвленням штор і шпалер.

Для повноцінного відпочинку підійде спокійний, пастельний відтінок – рожевий, блакитний, жовтий, салатний, білий. А ось червоний, помаранчевий, чорний колір спонукають до пристрасної і романтичної ночі. Наявність дрібного малюнка на білизні сприяє спокійному заспокійливому сну, а білизна з великим малюнком збуджує. Для відпочинку після трудового дня краще вибрати геометричний орнамент. Чорно-білу гаму краще не використовувати щодня – вона сприймається як агресивна і може стомлювати.

Порада №6: оцініть забарвлення тканини 

Зверніть увагу на те, наскільки яскравий малюнок. Занадто насичене забарвлення може змитися буквально за кілька прань. Понюхайте білизну – тканина має пахнути новим текстилем, а сильний запах барвника свідчить про низьку якість, і білизна може злиняти дуже швидко. Порівняйте інтенсивність забарвлення – з лицьового і виворітного боку вона має бути майже однаковою. Крім того, зазначена на етикетці максимально допустима температура під час прання також є показником якості барвників. Якщо білизна витримує температуру в 60 градусів, значить, барвник стійкий.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook