Новини
Суспільство

Рідкісні квітучі дерева зацвіли у хмельницькому ботанічному саду

Тюльпанові дерева цвітуть в ботанічному саду, що у Хмельницькому національному університеті. Посаджані вони близько 19 років тому. Цікаві та унікальні за своєю формою, цвітінням, кроною та розмірами дерева радують око кожному хмельничанину та гостеві міста.

Восени рослини приваблюють яскравими кольорами, а от зараз – квітами. Дерева схожі на тюльпани неочікувано зеленкувато-жовтого кольору з оранжевими тичинками.

Сама назва рослини говорить сама за себе. Оскільки квітка вхожа на тюльпан. Особливість тюльпанових дерев і магнолій (а це близькі родичі з родини магнолієвих), які характеризуються дуже великою одиночною квіткою. Знайти таку квітку у флорі дуже важко, – розповідає керівниця ботанічного саду Людмила Казімірова.

У ботанічному саду нині дві тюльпанові красуні. Нещодавно тут висадили молодий садженець, який прикрашатиме територію поблизу гуртожитку. Батьківщина цих дерев – Північна Америка. Рослини можуть досягати висоти 60 метрів.

Саме це дерево посаджене 2004 року. І це власне одне з перших класичних колекційних рослин. Ботанічний сад неможливо уявити без цього виду, адже наші студенти багатьох спеціальностей природничого напрямку саме на ньому можуть спостерігати, як відбувалася еволюція квітникових рослин як таких, – каже Людмила Казімірова.

Квіти цього своєрідного дерева зелено-оранжевого кольору, який зараз дуже популярний при формуванні присадибної ділянки чи саду. Нині селекціонери прагнуть вивести квіти саме такого відтінку.

На території Хмельницького тюльпанове дерево можна побачити тільки на території ботанічного саду. На думку експертів, цвістиме воно ще недовго.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook