Новини
Інфраструктура

Хмельниччина відновлюватиме одне з селищ на Херсонщині

Тилові регіони України беруть “під опіку” зруйновані ворогом населені пункти у Херсонській області. В рамках проєкту “Пліч-о-пліч” 15 областей мають відбудувати 26 сіл на деокупованій правобережній частині Херсонщини. Хмельниччина стала п’ятою областю, щодо якої наразі є інформація про населені пункти, які будуть відновлюватися.

Як повідомляє видання МОСТ, по три населені пункти відновлюватимуть Дніпропетровщина, Рівненщина та Одещина, по одному населеному пункту відновлюватимуть Тернопільщина та Хмельниччина.

Як повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА, йдеться про селище Високопілля Бериславського району, наразі зруйноване майже на 80%. До війни там мешкало близько чотирьох тисяч осіб, проте наразі залишилося в рази менше.

В першу чергу у селищі відновлюватимуть людські оселі та об’єкти соціальної інфраструктури. Фахівці вже обстежили 257 домогосподарств, які планують відновлювати. Обійдуться роботи орієнтовно у 120 мільйонів гривень. Фінансуватимуть проєкт з місцевих, обласного та державного бюджету. Також використовуватимуть кошти благодійників, йдеться у повідомленні Хмельницької ОВА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook