Новини
Суспільство

Адміністрації Хмельницького СІЗО дорікають у порушенні законодавства

Дії працівників державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор», які зараз оформлюють матеріали для подальшого направлення їх до суду за ознаками вчинення адміністративного правопорушення, вважають протиправними представники фейсбук-сторінки Огляд новин пенітенціарної системи України.

Днями пресслужба установи опублікувала допис про виявлення та вилучення забороненого предмету у вигляді 4G WIFI modem під час огляду поштової посилки, що адресувалась на ім’я засудженого до довічного позбавлення волі. З цієї причини працівниками СІЗО здійснюється оформлення матеріалів для подальшого направлення їх до суду за ознаками вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188 КУпАП (незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань).

Представники фейсбук-сторінки Огляд новин пенітенціарної системи України вступили в дискусію з працівниками слідчого ізолятора. Вони апелюють тим, що в Правилах внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів (ПВР СІЗО) з визначеним переліком заборонених предметів відсутня заборона на використання модема.

Крім того, зазначається, що на такий факт ще у 2019 році звернув увагу Кагарлицький районний суд Київської області, адже в переліку заборонених предметів, виробів і речовин згідно додатку № 3 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань (ПВР УВП), також відсутня заборона на використання цього пристрою.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook