Новини
Духовність

Храм у Нетішині перейшов до ПЦУ (ФОТО)

Мирна акція, що супроводжувалася криками “Геть!” і “Ганьба” відбулася у Нетішині. За підсумками акції у соцмережах повідомили про перехід собору Ікони Божої Матері “Неопалима купина” до Православної Церкви України. Під час акції не обійшлося без штовханини та втручання правоохоронців.

Вулицями Нетішина вчора, 9 липня, пройшли десятки небайдужих до подальшої долі місцевого храму містян. Йдучи, співали, зокрема, “Червону калину“, що під час повномасштабної війни стала майже співзвучною державному славню.

Як саме відбувався перехід храму з-під опіки УПЦ до ПЦУ – важко сказати. Міський голова Нетішинської громади Олександр Супрунюк відбувся коротким повідомленням на своїй сторінці.

ЗМІ пов’язують це повідомлення саме з Дві релігійні громади на Хмельниччині проголосували за перехід до ПЦУ.

Ще одне повідомлення у соцмережах з кількома десятками фото з Нетішина виглядає так:

Це історичний момент для нашої громади, нашого міста!!! В єдності наша сила!!! Все буде УКРАЇНА

Гаслами “Ганьба!” і “Геть!” та аплодисментами громада, увінчана українською символікою, супроводжувала вихід з храму священнослужителів УПЦ та їх прихильників.

Повідомляється, що священникам УПЦ дали можливість звершити своє останнє Богослужіння за канонами російської церкви, після чого до храму увійшли учасники мирної акції, налаштовані на перехід храму до ПЦУ. У приміщенні церкви сталася штовханина, в яку втрутилися правоохоронці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook