Новини
Культура

Хмельницькі художники презентували 100-метровий мурал, створений в Іспанії

Український  мурал “МИР У НАШИХ РУКАХ” відкрили в іспанському місті Кордоба наприкінці червня. Його автори – родина митців з Хмельницького – Ольга та Михайло Коробкові (Korobkov Art Studio).

Презентували мурал вчора, 11 липня, у Хмельницькому. Як розповіли на презентації, метою створення стінопису було привернути увагу світової спільноти до проблеми війни в Україні та спонукання Європи продовжувати підтримувати українців у тяжкий час спротиву російській агресії.

Зображення розмістили у найбільш знаковому та відвідуваному місці Кордоби, в історичному центрі міста,  стіні стародавньої Митниці XIV століття, перед Катедральним собором Непорочного Зачаття Діви Марії (Catedral de Córdoba).


На муралі зображено матір з немовлям, які символізують любов, надію та віру у світле майбутнє українців, до якого ми так прагнемо. Сотні тисяч мам із дітьми, чоловіків та жінок загинули із початком російського вторгнення та повномасштабної війни в Україні. Тож через мистецтво ми розповідаємо світу про нас, сильних та незламних українців, які виборюють своє життя та свободу кожного дня. Цей мурал уособлює все світле та прекрасне, що є в нашій нації, – розповіла про роботу Ольга Коробкова.

Проєкт було створено за сприяння міського самоврядування Кордоби,  в рамках творчої резиденції, організованою Фундацією Cordoba ciudad de las ideas (Кордоба –  місто ідей).

На відкритті муралу були присутні заступниця Міністра культури Іспанії та консульша України в Іспанії.

Читайте також: Патріотичний мурал з’явився поблизу диспетчерської “Електротрансу” у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook