Новини
Дозвілля

Розважальний майданчик облаштували для дітей у Молодіжному парку Хмельницького

У Хмельницькому Молодіжному парку некомерційна організація з Вашингтону на початку тижня облаштувала розважальний майданчик. Повітряні гірки, батути, аніматори й солодощі – усе це підготували для юних відвідувачів безкоштовно.

Аби взяти участь у розвагах, потрібно було зареєструватися на місці. Далі дітей розділили на команди та прикріпили до груп вожатих. Так розважальний майданчик перетворили на одноденний літній табір.

На кожній з підготовлених для дітей локації малеча могла займатися певним видом діяльності: майструвати щось власноруч, кататися на великих надувних гірках, смакувати попкорном та солодкою ватою тощо. Всього таких локацій-станцій підготували 9, які діти могли відвідати з перервою на обід.

Усі розваги для малечі були безплатні. Подбали організатори і про безпеку дітей.

Наші волонтери пояснюють, як правильно поводитися на високих гірках, як правильно складати руки перед спуском, щоб не обпектися об брезент. Меншим дітям спускатися допомагали також волонтери. Ми стежимо, щоб ніякого травматизму на майданчику не було, – розповів волонтер БФ “Еммануїл-IMOCE” Олег Мельник.

За словами керівниці благодійного фонду Регіни Пилипенко, всі розваги, які розробили для цього розважального майданчика, спрямовані на те, аби, в першу чергу, підняти дітям настрій та виховувати у них духовні, моральні та патріотичні цінності.

Майже 10 років благодійний фонд з Вашингтона діє в Україні. У Хмельницькому заходи проводилися вперше. Кількість внутрішньо переміщених осіб у місті після початку повномасштабного вторгнення зросла в рази. А мета проєкту – це адаптація дітей війни до нормального життя.

Долучилися до роботи розважального майданчика і волонтери напрямку “Мобільні медико-психологічні бригади” Хмельницької обласної організації Українського Червоного Хреста. Дорослі, які привели дітей на розваги, мали можливість за потреби пройти огляд у медиків. Отримати медичну допомогу могли також і юні гості майданчика. Але здебільшого вони займалися творчістю разом з волонтерами Червоного Хреста.

Детальніше про свято – у сюжеті 33 каналу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook