Новини
Інфраструктура

На одному з пішоходних переходів Нетішина встановили дорожні катафоти

Дорожні розмічальні вставки в кількості 23 штуки на “зебрі” на проспекті Незалежності у Нетішині встановило з рекламною метою столичне підприємство. Після того, як містяни оцінять роботу дорожніх катафотів, ймовірно, подібні пристрої з’являться і на інших вулицях міста.

Дорожні катафоти – це світловідбивальні елементи, що кріпляться на дорожнє полотно. Вони призначені для зорового орієнтування водія в темну пору доби та за несприятливих погодних умов на автомобільних дорогах загального користування, – розповіли у виконкомі Нетішинської міської ради.

Безкоштовне встановлення на одному пішохідному переході катафотів у Нетішині – це свого роду рекламний проєкт київського приватного підприємства «Мацемі». Нетішинська МТГ (в особі КП «Благоустрій») відгукнулась на пропозицію підприємства долучитись до такого рекламного проєкту, – йдеться у повідомленні.

«Ми приїхали і встановили зразок. Ви подивитесь, як працюють катафоти і чи є ефективним їхнє встановлення. За результатами експерименту сподобається – будете нашими користувачами», – прокоментував директор підприємства Андрій Романюк.

катафот

Кожен катафот витримує навантаження до 10 тонн. Кріпляться до асфальту за допомогою спеціального клею. Коли фари автомобіля попадають на катафот – розмітку видно на відстані 100-150 м, а у водія виникає ефект злітної смуги.

Побачимо, як «переживуть» катафоти зиму. Якщо містянам сподобається, то після перемоги будемо вирішувати питання щодо їхнього встановлення, – зазначив директор КП «Благоустрій Віктор Кондрацький.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook