Новини
Надзвичайні події

Нічні вибухи в місті та області прокоментували у Хмельницькій ОВА

Під час повітряної тривоги в ніч з 12 на 13 липня у соцмережах повідомлялося про звуки вибухів, що лунали на Хмельниччині. Щонайменше один вибух почули і мешканці обласного центру. У Повітряних Силах ЗСУ повідомили про стовідсоткове відпрацювання по повітряних цілях, що намагалися атакувати українські міста, у владі Хмельниччини повідомили про успішну роботу ППО в області.

Ніч для мешканців Хмельниччини вкотре видалася неспокійною. Про звуки вибухів, що лунали на території області подекуди в соцмережах повідомляли аж тричі, зокрема, щодо Хмельницького повідомляли навіть про серію вибухів.

Більшість хмельничан почула в місті один звук вибуху, проте декому почулися і два, і три. Інформацію щодо вибухів (без уточнень) оперативно вночі підтвердили у Хмельницькій ОВА, закликавши залишатися в укриттях до відбою.

Попри повідомлення моніторингових каналів про щонайменше 4 “калібри”, що маневрують над областями України та, ймовірно, можуть повторити сценарій 6 липня, коли було атаковано Львів, за інформацією Повітряних Сил ЗСУ всього ворог випустив з кораблів у Чорному морі 2 “калібри”. Обидва було збито. Так само, як і всі запущені 20 ударних Shahed-136/131, якими переважно цілили по столиці.

Збиття щонайменше одного “калібру” над Хмельниччиною вранці офіційно підтвердили у Хмельницькій ОВА, подякувавши силам ППО за філігранну роботу.

У владі Хмельницького окремо інформацію щодо вибуху у місті не коментували, лише після відбою також подякували ППО.

За інформацією начальника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, другий “калібр” було збито над Миколаївщиною.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook