Новини
Здоров’я

У поліклініках Хмельницького запровадили платні послуги

Низку платних послуг ввели для пацієнтів у Хмельницьких міських поліклініках. Зокрема, за гроші тепер можна отримати фізіотерапевтичні процедури. Ціни доступні, проте охочих скористатися такими послугами суттєво поменшало.

За словами старшої медсестри відділення відновного лікування Хмельницької поліклініки №1 Альони Тимошенко, із введенням платних послуг на фізпроцедури кількість пацієнтів у поліклініці зменшилася на третину.

Зараз відділення фізіотерапії реорганізували у відділення відновного лікування. Його основний напрям роботи – реабілітація хворих травматично-неврологічного профілю.

Фізіотерапія у нас залишається як допоміжний метод, який ми використовуємо для пацієнтів, які приходять до нас на реабілітацію за направленням лікаря. Фізіотерапія як метод лікування зараз вважається недоказовим, тому НСЗУ не оплачує наші процедури. Тобто у нас є вибір: або закрити відділення і не працювати з фізіотерапевтичними процедурами, або надавати платні послуги, – розповідає лікарка-фізіотерапевтиня нового відділення Алла Приймак.

За її словами, вартість є доступною: від 22 до 47 гривень за процедуру.

Медична директорка Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру Світлана Гатіна каже: в деяких випадках у пацієнтів є можливість платні фізіотерапевтичні послуги замінити на безплатні.

Вартість процедур можна дізнатися у прайс-листах та касах поліклінік, а також безпосередньо у місцях надання платних послуг.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook