Новини
Суспільство

Мешканці Хмельницького вимагають повернути Будинок культури у комунальну власність

Жителі мікрорайону Ружична обласного центру вимагають повернути Будинок культури у комунальну власність громади. Адже понад 25 років вони не мають доступу до приміщення, що на вулиці Кам’янецька, 257.

Клуб, кажуть місцеві, спорудили ще 1957 року працівники колгоспу “Комунар” та жителі мікрорайону. Працювали над ним чотири роки. Місцеві мешканці навіть пожертвували своїми городами, які знаходились тут, заради будівництва Будинку культури.

Згодом будівля перейшла у власність ТОВ ПАТ “Проскурів”, яке стало правонаступником колективного господарства. Згідно із законом про розпаювання Будинок культури мали б передати у комунальну власність міста. Та цього не зробили. Нині тривають судові засідання.

Лідія Миколаївна пропрацювала в одній із місцевих шкіл 55 років. Каже: під час роботи відсутність Будинку культури відчувала постійно.

Я з дітьми працювала по виховній роботі. А це і дискотеки, і гуртки, і заняття хору, і кіно, – ділиться спогадами Лідія Літвін.

Нині мешканці влаштували збори, аби ще раз висловити свою позицію. Секретарка комітету самоорганізації населення Ганна Бачинська зазначає, що під час розпаювання клуб мали б передати в міську раду. Згідно з законом, це мало б відбутись у 2003.

За словами людей, подібних закладів у Ружичній немає. У цьому приміщенні вони планують розмістити амбулаторію, бібліотеку та гуртки для дітей, аби вони мали змогу отримувати ці послуги на місці.

На дзвінки представники ТОВ ПАТ “Проскурів” не відповідають упродовж кількох днів.

Під час зборів жителі мікрорайону підготували заяву та зібрали 127 підписів. Їх передадуть до міськради, військової адміністрації, прокуратури та власникам землі та приміщення. 18 липня відбудеться чергове судове засідання у цій справі.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook