Новини
Події

Родинам загиблих нацгвардійців у Хмельницькому вручили державні нагороди

Командир військової частини Національної гвардії України у місті Хмельницькому разом з першим заступником начальника Хмельницької ОВА Сергієм Тюріним вручили державні нагороди рідним героїв, які загинули у російсько-українській війні.

За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента України №256/2022 від 17.04.2022 року орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджено гранатометника одного з підрозділів оперативного призначення солдата Бориса Чайковського, який загинув під час виконання бойового завдання у місті Маріуполь Донецької області, отримавши поранення, несумісні з життям.

Указом Президента України №29 від 24.01.2023 року орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджено навідника одного з підрозділів Нацгвардії Олександра Борбуцького. Боєць загинув під час виконання бойового завдання в населеному пункті Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Указом Президента України №161/2023 від 17.03.2023 року орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) та Указом Президента України № 391/2022 від 25.12.2022 року медаллю «За військову службу Україні» нагороджено командира відділення одного підрозділів Нацгвардії молодшого сержанта Богдана Сосніцького. Воїн загинув внаслідок артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Кузьмине Сєвєродонецького району Луганської області.

Нагороди захисників отримували їхні матері, батьки та дружини.

Імена наших героїв, подвиги українських оборонців будуть збережені й будуть відомі не лише нашому народу, а й усім у світі, хто цінує свободу і хто ніколи не підкориться будь-яким загарбникам, – зазначив командир військової частини Нацгвардії. – Втрата кожного з наших побратимів – це непоправна втрата для всієї України і вона не марна. Разом збережемо пам’ять про наших захисників і передамо її наступним поколінням. Крок за кроком, з думкою про їхні подвиги, наближаємо день, за який вони боролись. Вічна слава і пам’ять Героям!

Читайте також: Посмертні нагороди загиблих військових з Хмельниччини вручили їхнім родинам

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook