Новини
Дозвілля

Під дощем з веселкою відзначили у Хмельницькому День вдячності США (ФОТО)

Насичену програму заходів, як акт подяки країні-побратиму, яка підтримує український народ з перших днів повномасштабного вторгнення, запропонували хмельничанам цієї суботи.

Напередодні на відпочинковому майданчику на набережній Південного Бугу хмельничани й гості міста могли долучитися до калейдоскопа святково-просвітницьких заходів з нагоди Дня вдячності Сполученим Штатам Америки.

Це вже другий за літо подібний захід, який має на меті вшанувати вклад країн, які активно підтримують Україну у боротьбі з ворогом. Попередня вітальна гостина була присвячена дружбі з Великобританією.

Ініціаторами проведення такого дня стали активісти благодійного фонду «Волонтери Поділля». Мистецько-розважальна подія для її гостей й учасників стала ще одним проводом долучитися до збору коштів на 1000 дронів-камікадзе, які підтримують міць нашої оборони.

Про традиції святкування Днів США  у Хмельницькому розповів заступник міського голови Микола Ваврищук:

Це традиційний захід, який проводиться у Хмельницькому з 2018 року. Раніше він мав назву «Американський пікнік». Війна змусила нас переформатувати сам захід в сторону просвітництва. Також цьогорічний фокус заходів був спрямований на дітей. Всі учасники мали змогу подякувати нашим американським партнерам й почути звернення від них в онлайн форматі. Сьогодні кожен з нас розуміє важливість такої співпраці й вважає за потрібне дякувати за це.

Американське місто Модесто – перше місто-побратим Хмельницького. Угода про співпрацю двох міст була підписана у 1988 році. Після початку війни саме побратими з цього міста надіслали до Хмельницького потужні генератори для потреб дитячої міської лікарні і продовжуються підтримувати нашу громаду предметною допомогою. Тож в межах заходу через онлайн на зв’язок з хмельничанами виходили мешканці міста Модесто, його мер, а також відомий містянам колишній волонтер ХМР Алан Янг.

Щодо основної програми, то  для гостей вона розпочалась пообіді зі спортивних ігор та змагань. Ще однією атракцією для найменших відвідувачів стала ігрова програма від дитячого розважального центру «Країна мрій».

Любителі кіно могли на відкритому просторі переглянути дві тематичні стрічки: вдень – пригодницький анімаційний фільм «Герої золотих масок», а увечері – родинне кіно «Добрий привид».

Поціновувачі живої музики могли насолодитися виконанням авторських пісень та кавер-програми від мистецького дуету «SVITLO».

Відкриту кухню й традиційні американські наїдки пропонували зголоднілим учасникам заходу гастрономічні заклади міста.

Варто зазначити, що вечірній програмі святкувань не завадила навіть погода, яка рясно накрила місто дощем, а згодом, якраз над майданчиком святкування можна було спостерігати веселку.

Тож зі смаколиками, міжнаціональними діалогами й почуттям єднання культур Хмельницький зустрів та провів ще одну літню суботу.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook