Новини
ДТП

Хлопчик, який важко травмувався у ДТП з мотоциклом у Шепетівці, помер у лікарні

Майже тиждень лікарі Хмельницької міської лікарні боролися за життя 3-річного хлопчика, який важко травмувався у дорожньо-транспортній пригоді у Шепетівці. Проте врятувати дитину не змогли. Якщо вину неповнолітнього водія, який, ймовірно, скоїв наїзд на двох братів на пішохідному переході буде доведено, його чекає більш жорстке покарання в зв’язку зі смертю потерпілого.

Нагадаємо, події відбувалися у Шепетівці 18 липня, в середині дня. 15-річний місцевий мешканець, керуючи мотоциклом “Musstang”, на пішохідному переході наїхав на двох дітей віком 3 та 9 років. Обох травмованих хлопчиків госпіталізували. У старшого діагностували перелом стегна, молодший постраждав більше: у трирічного хлопчика виявили політравму, закриту черепно-мозкову травму, переломи. 

Дитину прооперували в ніч на 19 липня, і відтоді травмований хлопчик перебував у реанімації дитячої лікарні. Сьогодні він помер. Старший брат продовжує лікування у медичному закладі.

Щодо ймовірного винуватця ДТП, то, зважаючи на його вік, у правоохоронці одразу зазначали, що міра покарання у випадку встановлення його вини у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, буде не такою суворою, як для дорослого. Проте, зважаючи на те, що наслідки ДТП більш трагічні, ніж були спочатку, кримінальне провадження правоохоронці перекваліфікували.

Як прокоментувала для Суспільне Хмельницький речниця обласної прокуратури Марина Тисячна, коли справа буде передана до суду, наразі невідомо, оскільки слідчі чекають на результати експертиз. Відтак розслідування по справі триває. Максимальна міра покарання для неповнолітнього водія, якщо його вина буде доведена, – перебування у спеціальній виховній установі протягом трьох років.

До адміністративної або кримінальної відповідальності можуть притягнути також батьків – як неповнолітнього водія мотоцикла, так і потерпілих дітей, травмованих у ДТП, оскільки ті переходили дорогу без супроводу дорослих.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook