Новини
Інфраструктура

“Сонячні” лавки для підзарядки ґаджетів встановили біля ВПУ у Хмельницькому

Сонячна енергія – безкоштовно. Все більше у світі набирає популярності відновлювальна енергія. Відтак поблизу одного з навчальних закладів Хмельницького встановили “сонячні” лавки з usb-портами.

Першу лавку виготовили за грантові кошти. Долучилися до роботи майстри виробничого навчання та учні закладу, розповіла старша майстриня ВПУ №25 Любов Пархомюк.

Лавки із сонячними батареями мають прості форми. Потужності сонячної панелі вистачає для зарядки близько пів сотні мобільних телефонів або інших девайсів. Всього таких лавок на території ВПУ наразі є три.

Такі конструкції викликають загальний інтерес і привертають увагу. Це своєрідний артоб’єкт, який робить міське середовище привабливим.

Як розповідає Любов Пархомюк, “сонячними” лавками користуються не лише учні вищого професійного училища, а й мешканці мікрорайону Виставка.

На цьому в навчальному закладі зупинятися не планують. Роботу у напрямку запровадження сучасних технологій продовжать. І вже в новому навчальному році планують здивувати чимось новим усіх учнів закладу, йдеться у сюжеті каналу Перший Подільський.

Нагадаємо, це не перші “сонячні” лавки у Хмельницькому. У 2017 році біля ТЦ “Дитячий світ” з нагоди дня міста вже встановлювали подібні. Доповнити їх планували ще й сонячним деревом. Проте цей проєкт так і не реалізувався.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook