Новини
Бізнес

Алкоголь на Хмельниччині дорожчає

Інфляція на Поділлі в червні становила 0,7%; а загалом з початку року ціни зросли на 4,4%. Торік ці цифри становили 3,2% та 15,7% відповідно.

Продукти харчування та безалкогольні напої у червні проти попереднього місяця подешевшали на 0,7%. Найбільше впала ціна на яйця – 19,4%. Дещо подешевшали фрукти, овочі, рис, молоко, сало, соняшникова олія, макаронні вироби, продукти переробки зернових, масло, цукор.

Водночас на 4,7–0,5% зросли ціни на свинину, м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, яловичину, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби піднялись на 1,7%, у тому числі на алкогольні напої – на 2,1%, тютюнові вироби – на 1,2%.

Ціни на одяг та взуття залишились на рівні попереднього місяця.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 11,8% зумовлено підняттям ціни на електроенергію на 69,7%.

Ціни у сфері охорони здоров’я знизились на 0,1%: причому на фармацевтичну продукцію знизились на 0,4%, а на послуги лікарень зросли на 0,4%.

Зменшення цін на транспорт на 0,7% відбулось, в основному, за рахунок падіння цін на паливо та мастила на 2,2%. Проїзд в залізничному пасажирському транспорті став дорожчим на 4,5%.

Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, зростання цін у сфері зв’язку на 0,1% зумовлено підвищенням тарифів місцевого телефонного зв’язку на 13,8%, мобільного зв’язку на 1,2%.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook